Onze werkplaats

Werkplaats

 

Klik hier om direct een werkplaatsafspraak te maken.

 

In onze modern ingerichte werkplaats kunnen we u onder andere van dienst zijn met de volgende werkzaamheden:

 • Onderhoud van alle merken
 • Reparatie van alle merken
 • APK voor diesel- en benzineauto’s
 • Schadeherstel
 • Herstel van ruitschade
 • Inbouwen van LPG G3 installaties
 • Airco-service
 • Inbouw van telefoon en navigatiesystemen
 • Alarm inbouw

 

Onze medewerkers zijn gekwalificeerd voor al deze werkzaamheden en maken daarbij gebruik van de meest moderne apparatuur.

 

Algemene Periodieke Keuring (APK)

 

Natuurlijk houdt u uw auto graag in de beste conditie, daarom bent u ook voor de APK bij ons aan het juiste adres.

 

Onze servicemonteurs weten alles van uw auto en gebruiken uitsluitend A-merkonderdelen. De afgelopen jaren is de autotechniek een stuk gecompliceerder geworden, wij steken daarom veel tijd en geld in het opleiden van monteurs en speciale testapparatuur voor onder andere motormanagement en uitlaatemissies.

 

Keuren tot twee maanden vooraf

 

U kunt uw voertuig tot twee maanden vóór de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met één of twee jaar verlengd. Laat u uw voertuig meer dan twee maanden vóór de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt uw voertuig een nieuwe APK-vervaldatum.

 

*APK is inclusief viergas- of roetmeting, afmelden RDW en milieukosten. De genoemde prijs is een adviesprijs, inclusief BTW.

 

U kunt uw afspraak voor een APK hier online plannen.

 

Airco-service

 

Door verlies en/of verdamping neemt het koudemiddel in uw airco jaarlijks met 8 tot 10% af. Wanneer het percentage onder de 70% komt, neemt de kans op een defect toe, het gevolg hiervan is dat u geconfronteerd wordt met hoge reparatiekosten. Daarnaast neemt de koelcapaciteit af, waardoor de temperatuur in de auto minder snel daalt. Fabrikanten adviseren elke vier jaar een airco-servicebeurt te laten uitvoeren voor uw auto.

 

Onze airco-servicebeurt

 

 • Complete airco-service voor alle automerken
 • Vullen en recyclen van het koudemiddel van uw auto
 • Volgens officiële STEK-eisen
 • Eenvoudig online afspraak plannen

 

Plan uw afspraak eenvoudig online

 

Heeft uw airco een servicebeurt nodig? U kunt een afspraak eenvoudig online plannen.

 

Onderhoudsbeurt

 

Iedere auto heeft onderhoud nodig. De fabrikant bepaalt na hoeveel kilometer een onderhoudsbeurt moet plaatsvinden; u vindt deze termijn in het instructieboekje. De periodes tussen deze onderhoudsbeurten (de onderhoudsintervallen) worden steeds langer; tegenwoordig zijn intervallen van 30.000 kilometer of meer geen uitzondering.

 

Wat houdt een kleine of grote beurt in?

 

Tegenwoordig is er van een traditioneel ‘kleine en grote beurt’-regime bij de meeste auto’s eigenlijk geen sprake meer. Het onderhoud aan moderne auto’s is in te delen in vier categorieën:

 

1. Vaste inspectie

Het jaarlijkse controlemoment voor de auto. Alle belangrijke zaken worden nagelopen, zoals de remmen, de ophanging en de diverse vloeistoffen. Bovendien wordt dan ook de motorolie ververst en het bijbehorende filter vervangen.

 

2. Reparatie aan slijtagedelen

Voor bepaalde slijtagedelen is de levensduur afhankelijk van het gebruik. Denk hierbij aan onderdelen als remblokken, remschijven en de koppelingsplaat.

 

3. Tijd- of kilometergebonden vervanging

Voor sommige onderdelen bestaat een vervangingsmoment bij een aantal verstreken jaren of verreden kilometers, afhankelijk van wat eerst komt. Een van de bekendste onderdelen, die volgens dit principe vervangen wordt, is de distributieriem.

 

4. Onvoorziene reparatie

Voor veel onderdelen bestaat geen vooraf bepaalde levensduur, maar dat wil niet zeggen dat ze altijd een autoleven lang meegaan. Een waterpomp kan gaan lekken, een veer kan breken, een aandrijfas kan defect raken.

 

Wij geven u graag advies over welk onderhoud uw auto nodig heeft. Bel naar: 0541-291577 of stuur een mail naar receptie@autoheisterkamp.nl. Maakt u liever direct een afspraak, dan kunt u deze hier online inplannen.

 

Schadeherstel en reparaties

 

Heeft uw auto een kras, deuk of andere schade opgelopen? Wij repareren uw autoschade vakkundig en helpen u snel weer op weg. Van reparatie en passend vervangend vervoer tot en met de schadeafwikkeling met uw verzekeraar of leasemaatschappij, wij regelen het voor u. Een aantal reparaties die wij in onze werkplaats uitvoeren lichten we hieronder toe.

 

Spotrepair

 

Met spotrepair worden kleine beschadigingen aan uw auto snel en vakkundig gerepareerd. Wij hebben alle kennis en kunde in huis om uw auto weer als nieuw te maken. Tegenwoordig is het niet meer nodig om bij een kleine beschadiging het complete deel van de auto te spuiten. Spotrepair is een plaatselijke cosmetische bewerking, waarmee u bespaart op de kosten van een volledige reparatie.

 

Uitdeuken zonder spuiten

 

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders wel eens een aanrijding heeft. Gelukkig kunnen wij kleine deukjes effectief wegwerken door middel van uitdeuken zonder spuiten.

 

Voordelen uitdeuken zonder spuiten:

 

 • er hoeft niet geplamuurd of gespoten te worden
 • het is gemiddeld 50 tot 75 procent goedkoper dan spuiten en plamuren
 • het is een relatief snel proces, zodat u uw auto niet lang kwijt bent

 

Krassen verwijderen

 

Wij hebben we de expertise en kennis in huis om alle krassen te verwijderen van uw auto. U kunt ook bij ons terecht voor spotrepair, een innovatieve methode om kleine beschadigingen snel, voordelig en vakkundig te repareren.

 

Steenslagreparatie

 

Heeft uw auto schade opgelopen door steenslag? Wij werken met de nieuwste technieken, originele merkonderdelen, A-label onderdelen en A-merk lakken.

 

Overige reparaties

 

Een lekke uitlaat, een kapot achterlicht, een beschadigde ruit, een piepende snaar: Kleine ongemakken die u zo snel mogelijk gerepareerd wilt hebben. In al deze en vele andere gevallen kunt u altijd terecht bij Autobedrijf Heisterkamp BV.

 

Onze hoog opgeleide en gespecialiseerde autotechnici zorgen ervoor dat uw auto weer 100% in orde komt.

 

Meer informatie of direct een afspraak maken?

 

Wilt u graag meer informatie of een prijsopgave, stuur ons een mail op receptie@autoheisterkamp.nl of bel naar: 0541-291577. Klik hier om direct een afspraak te maken.

 

Banden vervangen

 

Uw banden vormen het enige echte contact tussen uw auto en de weg. Ze zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor het weggedrag, het comfort en de veiligheid van uw auto. Er moet dan ook regelmatig worden gecontroleerd of ze nog aan de eisen voldoen en of ze eventueel vervangen moeten worden. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij de APK en de onderhoudsbeurten.

 

Controle van uw autobanden zonder afspraak

 

Voor een controle van uw banden kunt u zonder afspraak bij ons langskomen. Moeten de banden vervangen worden, dan kunt u direct van ons een prijsopgave krijgen. Weet u de maat van uw banden, dan kunt u hier direct een prijsopgave aanvragen. De bandenmaat staat op de zijkant van de banden en ziet er als volgt uit: 215/55R16, waarin 215 staat voor de breedte van de banden, 55 staat voor de hoogte en 16 staat voor de inchmaat van de velg.

 

Winterbanden

 

Ook voor winterbanden doen wij u graag een voorstel. Wij kunnen tevens de opslag verzorgen van uw winter- en zomerbanden.